ViktVäktarna - Mexikansk grönsakspytt med ägg

Mexikansk grönsakspytt med ägg

1
Points® value
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
Snabb, enkel och mättande lunch! Svarta bönor, grönsaker och bakade ägg – allt toppat med koriander.

Ingredienser

Chilipeppar

1 st, grön/gröna

Lök

1 liten(t)/små, gul

Zucchini (squash)

1 liten(t)/små

Rapsolja

1 tsk

Majs

2½ dl

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Spiskummin

1 tsk

Tacosås (salsa)

1 dl, grön

Ägg

4 st

Koriander

2 msk

Instruktioner

  1. Finhacka chili, hacka lök och tärna zucchini.
  2. Värm olja i en djup panna och fräs chili, lök och majs under omrörning tills löken mjuknat. Tillsätt sköljda och avrunna bönor, zucchini, spiskummin och en nypa salt. Låt steka med tills zucchinin börjat få lite färg.
  3. Blanda ner salsan och gör sedan 4 gropar i pytten. Knäck ner äggen och sänk värmen något. Tillaga under lock tills äggvitorna stelnat med gulorna fortfarande är rinniga, 5-7 minuter. Toppa med hackad koriander.