Foto av Mexikansk korvgryta från WW ViktVäktarna

Mexikansk korvgryta

15
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En blandning av chili con carne och tacos, med korv. Smarrigt för hela familjen.

Ingredienser

Tortillabröd

4 medelstor(t)/medelstora

Korv 9%

500 g, chorizo

Lök

1 st, gul/gula

Margarin flytande 80%

2 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Krossade tomater

1 förp

Vatten

1 dl

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Majs

2 dl

Salt

1 tsk

Chilipulver

1 tsk

Spiskummin

½ tsk

Paprikapulver

1 tsk

Oregano

1 tsk

Tomat

3 st

Gurka

1 bit(ar)

Avokado

1 liten(t)/små

Lök

½ st, röd/röda

Sallad

70 g

Fraiche 8%

1 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg tortillabröden på en plåt med bakplåtspapper och ställ in mitt i ugnen i 5 minuter.
  3. Skär korvarna i bitar. Skala och hacka löken, fräs den i margarinet. Pressa i vitlök och lägg i korv och bryn lätt. Häll på krossade tomater, vatten och tacokryddorna. Låt puttra i 10 minuter.
  4. Lägg i avrunna bönor och majs. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär avokado, lök, tomater och gurka i bitar och blanda med salladen. Bryt tortillan i bitar och servera tillsammans med korvgrytan, sallad och en klick fraiche.