Foto av Mexikansk kyckling i tacoskal från WW ViktVäktarna

Mexikansk kyckling i tacoskal

9
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vem gillar inte tacos? Testa dessa med kyckling och en kryddig bönröra nästa gång!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Vitlök

2 klyfta(or)

Lök

1 st, gul/gula

Spiskummin

½ tsk

Olivolja

1 msk

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Tomatpuré

2 msk

Socker

1 tsk

Salt

½ tsk

Tomat

2 st

Lök

1 st, röd/röda

Koriander

½ kruka(or)

Sallad

2 dl

Tacoskal

8 st, eller tubs

Gräddfil 12%

2 dl

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i mindre bitar och stek i margarin. Krydda med salt och peppar.
  2. Kärna ur och skär chilin i strimlor. Finhacka vitlöken och löken och fräs tillsammans med chili och spiskummin i oljan. Mosa i avrunna bönor lite grovt med en potatisstöt eller gaffel. Rör i tomatpurén och låt allt bli varmt. Krydda med socker och salt.
  3. Hacka tomater, lök och koriander. Lägg tillsammans med sallad, kyckling och bönröran i tacoskalen. Toppa med gräddfil.