ViktVäktarna - Mexikansk lasagne

Mexikansk lasagne

13
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Det bästa av två världar; en klassisk lasagne fast med texmexkryddning, fredagsmys deluxe!

Ingredienser

Nötfärs 10%

400 g

Rapsolja

1 tsk

Salt

1 tsk

Chilipulver

1 tsk

Spiskummin

½ tsk

Paprikapulver

1 tsk

Oregano

2 tsk

Svartpeppar

2 krm

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 st, gul/gula

Krossade tomater

2 förp

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Socker

1 tsk

Balsamvinäger

3 msk

Lasagneplattor, färska

250 g

Ost riven 17%

2 dl

Sallad

4 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Bryn färs i oljan och krydda med salt, chili, spiskummin, paprikapulver, oregano och svartpeppar. Skala och riv morot och lök och blanda ner i färsröran.
  3. Koka upp krossade tomater med buljongtärning och krydda med salt, socker, svartpeppar och vinäger.
  4. Varva tomatsås, färsröra och lasagneplattor i en ugnsfast form, börja och avsluta med tomatsås. Strö över riven ost och gratinera i ca 25 min. Servera med sallad.

Anteckning

Tänk på att använda en lite mindre form om du vill få en högre lasagne.