ViktVäktarna - Mexikansk majspastasallad

Mexikansk majspastasallad

9
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Den populära mexikanska street foodrätten Elotes har här hamnat i en sallad. Elotes är grillade majskolvar rullade i majonnäs och sedan toppade med den mexikanska osten cotija, lime, chili, vitlök och koriander. Här har vi förvandlat den till en krämig pastasallad och det är en grym förvandling om vi får säga det själva!

Ingredienser

Pasta okokt (typ penne)

250 g, t ex campanelle

Rapsolja

½ msk

Majskolv

4 st, vikt avser ätlig del

Salladslök

3 st

Jalapeño, färsk

1 st

Vitlök

2 klyfta(or)

Majonnäs, lätt 30%

3 msk

Grekisk yoghurt 0%

3 msk

Lime

2 st

Salladsost (feta) 10%

50 g

Koriander

1 knippe(n)

Chili flakes

1 tsk

Instruktioner

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten och låt rinna av.
  2. Värm olja i en panna och stek majskolvarna runt om tills de fått ordentligt med färg.
  3. Hacka under tiden salladslök, jalapeños och vitlök, låt steka med under omrörning 1-2 minuter. Ta från värmen och låt svalna. Skär av majskornen från kolvarna.
  4. Blanda ihop majonnäs, yoghurt och rivet skal och pressad saft från lime i en stor skål. Blanda ner pasta, majs, jalapeño, salladslök och vitlök i dressingen. Smaka av med salt och blanda ner smulad salladsost och hackad koriander. Toppa med chili flakes och låt stå kallt minst 30 minuter innan servering.