
Mexikansk majspastasallad
9
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Den populära mexikanska street foodrätten Elotes har här hamnat i en sallad. Elotes är grillade majskolvar rullade i majonnäs och sedan toppade med den mexikanska osten cotija, lime, chili, vitlök och koriander. Här har vi förvandlat den till en krämig pastasallad och det är en grym förvandling om vi får säga det själva!
Ingredienser
Pasta okokt (typ penne)
250 g, t ex campanelle
Rapsolja
½ msk
Majskolv
4 st, vikt avser ätlig del
Salladslök
3 st
Jalapeño, färsk
1 st
Vitlök
2 klyfta(or)
Majonnäs, lätt 30%
3 msk
Grekisk yoghurt 0%
3 msk
Lime
2 st
Salladsost (feta) 10%
50 g
Koriander
1 knippe(n)
Chili flakes
1 tsk