Foto av Mexikanska piroger från WW ViktVäktarna

Mexikanska piroger

9
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
16
Svårighetsgrad
Avancerat
Piroger är perfekta att ta med på utflykten, dessutom är det roligt att göra dem!

Ingredienser

Vatten

2 dl

Jäst

1 pkt

Vetemjöl

12 dl

Salt

½ tsk

Margarin flytande 80%

1½ dl

Ägg

5 st

Lök

2 st, gul/gula

Rapsolja

2 tsk

Chilipeppar

2 tsk, färsk

Nötfärs 10%

400 g

Vitlök

2 klyfta(or)

Oregano

1 tsk, torkad

Paprikapulver

2 krm

Chilipulver

2 krm

Chilisås, tomat

2 msk

Vatten

2 msk

Instruktioner

  1. Blanda vatten och salt i en skål, smula ner jästen och rör om tills jästen är löst. Rör i 4 dl mjöl och låt jäsa till dubbel storlek. Smält margarinet och rör ihop med 4 ägg och häll ned i degen. Tillsätt resterande mjöl. Finhacka lök och fräs den mjuk i olja. Skär ytterst tunna skivor av chilifrukt, peta bort kärnor och vita mellanväggar. Rör ner chili i lökfräset, sätt till färsen och fortsätt att fräsa under omrörning tills färsen grynar sig. Rör ner pressad vitlök, kryddor, chilisås och 2 msk vatten. Sänk värmen och låt puttra under lock i 10 minuter. Smaka av med kryddor. Kavla ut degen och lägg på fyllning, vik och pressa ihop kanten med en gaffel. Pensla med 1 uppvispat ägg. Grädda i 225° ca 10-15 min.