ViktVäktarna  - Minestrone med kalkonfärs

Minestrone med kalkonfärs

9
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Minestrone – klassisk italiensk husmanskost. Vanligtvis görs minestrone med grönsaker, bönor, parmesan och pasta, men i denna variant har vi även lagt till kalkonfärs som gör den både matigare och mer smakrik.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

3 klyfta(or)

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Stjälkselleri

1 st

Rapsolja

1 msk

Tomatpuré

2 msk

Kalkonfärs 10%

500 g

Vatten

7 dl

Krossade tomater

1 förp

Hönsbuljongtärning

1 st

Salladskrydda

½ tsk, italiensk

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Pasta okokt (makaroner)

50 g, ditalinipasta eller risoni

Kidneybönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Instruktioner

  1. Finhacka lök och vitlök. Skiva morot och selleri tunt.
  2. Värm olja i en gryta och stek lök, morot och selleri 15-20 minuter på låg värme. Blanda ner tomatpuré, vitlök och färs och låt den steka med tills färsen fått lite färg. Tillsätt vatten, krossade tomater, buljong och salladskrydda. Låt koka upp.
  3. Tärna zucchini och blanda ner i grytan tillsammans med pasta och bönor, låt sjuda tills pastan är färdigkokt. Smaka av med salt och peppar.

Anteckning

Det är alltid gott att servera minestrone med lite riven parmesan, så lägg gärna till det om du gillar det.