ViktVäktarna - Minifrittata med grönsaker och parmesan

Minifrittata med grönsaker och parmesan

1
Points® value
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
16
Svårighetsgrad
Lätt
Minifrittata - perfekta små godbitar på buffén eller brunchen!

Ingredienser

Zucchini (squash)

½ medelstor(t)/medelstora

Paprika

1 st, gul

Lök

1 st, röd/röda

Cocktailtomater

250 g

Rapsolja

1 tsk

Ägg

8 st

Paprikapulver

1 tsk

Basilika

2 msk, färsk, hackad

Parmesanost

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Tärna zucchini och paprika. Hacka lök. Halvera tomater.
  3. Hetta upp olja i en panna och stek zucchini, paprika och lök ca 5 minuter. Låt svalna något.
  4. Vispa ihop ägg, salt, peppar, paprikapulver, basilika och parmesan. Blanda ner grönsakerna.
  5. Häll upp äggstanningen i en ugnsfast form, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Toppa med tomaterna och grädda i ugn ca 20–25 minuter tills frittatan stelnat. Dela i små bitar och servera.