ViktVäktarna - Minigaletter med rödbeta och färsk getost

Minigaletter med rödbeta och färsk getost

6
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Minigaletter fyllda med rödbeta, spenat, färsk getost och timjan är enkla att göra och imponerar på de flesta! Perfekta som en förrätt, till buffén eller en lätt lunch tillsammans med en god sallad. Och äter du två, kan du kalla det middag.

Ingredienser

Rödbetor, färska

400 g

Rapsolja

1 msk

Timjan

3 stjälk(ar)

Dinkelmjöl

180 g

Lättmargarin 40%

100 g

Äggula

1 st

Spenat, färsk

70 g

Ägg

3 st

Fraiche 5%

¾ dl

Cottage cheese 0,4%

¾ dl

Timjan

1 tsk, färsk

Färsk getost (chèvre) max 19 %

100 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Lägg 170 g mjöl och margarin i en matberedare och kör snabbt till en smulig deg. Tillsätt äggulan och blanda snabbt ihop till en jämn deg. Dela i 8 bitar och rulla ihop till bollar. Lägg i en form, täck med plastfolie och ställ undan i kylen.
  3. Skiva rödbetorna tunt. Lägg på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med timjan, blanda med olja och lite salt och sätt in i ugnen tills de mjuknat, ca 15 minuter. Sänk sedan värmen till 200°.
  4. Lägg spenat i ett durkslag och häll på kokande vatten så att den sjunker ihop. Krama ur vattnet.
  5. Vispa ihop 2 ägg, fraiche och cottage cheese. Blanda ner spenat och timjan och smaka av med lite salt och peppar.
  6. Kavla ut degbollarna på ett lätt mjölat bord till cirklar på ca 12 cm i diameter. Lägg över på två plåtar med bakplåtspapper.
  7. Fördela hälften av rödbetorna på pajbottnarna (lämna 2 cm kant), fyll på med äggstanning och sedan resterande betor. Vik upp kanterna på degen. Vispa upp resterande ägg och pensla kanterna. Sätt in i ugnen 20 minuter. Toppa med getosten och sätt in i ugnen ytterligare 5-10 minuter.

Anteckning

Låt de pajer ni inte ska äta nu svalna helt. Klä in dem, en och en, med aluminiumfolie och lägg i frysen så håller de upp till 3 månader. När ni sedan ska äta dem, lägg in dem frysta med folie i ugnen på 180° tills de är genomvarma. Ta bort folien de sista minuterna så att de blir lite frasiga.