Foto av Minigrönkålspajer från WW ViktVäktarna

Minigrönkålspajer

4
3
3
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
Spröda minipajer med grönkål och ost, perfekt på buffén eller julbordet!

Ingredienser

Olivolja

1 msk

Filodeg

200 g

Grönkål

250 g

Lök

1 st, röd/röda

Olivolja

1 msk

Ägg

3 st

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Mjölk 0,5%

2 dl

Ost riven 17%

100 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Pensla en muffinsform, med 12 hål, med olja. Skär tre ark filodeg i lagom stora bitar och lägg ner i muffinsformarna.
  3. Repa och finhacka grönkål. Finhacka lök.
  4. Värm olja i en panna och stek löken en stund. Lägg i grönkål och låt steka med tills den mjuknar. Krydda med salt och peppar.
  5. Blanda ihop ägg, matlagningsgrädde, mjölk och ost. Blanda ner lök och grönkål i äggstanningen. Fyll muffinsformarna med grönkålsfyllningen. Sätt in i ugnen tills de stelnat, ca 15 minuter.

Anteckning

Toppa pajerna med valnötter innan de tillagas.