ViktVäktarna - Miniköttfärsbiffar med svarta bönor

Miniköttfärsbiffar med svarta bönor

8
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ett riktigt smarrigt recept på köttfärsbiffar i miniformat! Biffarna blir både godare och smartare med svarta bönor, och de serveras till ett härligt mos på potatis och blomkål.

Ingredienser

Potatis

500 g

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Nötfärs 10%

300 g

Ägg

1 st

Salt

1½ tsk

Peppar

½ tsk

Margarin flytande 80%

1 tsk

Lingonsylt

4 msk

Instruktioner

  1. Skala och koka potatis. Tillsätt blomkålsbuketter mot slutet av koktiden, och spara lite av kokvattnet.
  2. Skölj bönor och mosa dem fint, antingen med gaffel eller en stavmixer. Blanda färs, ägg, mosade bönor, salt och peppar. Forma till små biffar och stek i margarin.
  3. Mosa potatis och blomkål, spä ev. med lite av kokvattnet. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera biffarna med mos och lingonsylt.