ViktVäktarna - Minipajer med körsbär och maräng

Minipajer med körsbär och maräng

6
Points®
Total tid
22 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
7 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Läcker liten dessert med klassisk digestivebotten, söt körsbärssås och fluffig maräng.

Ingredienser

Digestivekex

5 st

Lättmargarin 40%

25 g

Körsbär

250 g, frysta

Socker

1 tsk

Majsmjöl

1 tsk, majsstärkelse

Äggvita

1 st

Socker

1 msk

Instruktioner

  1. Krossa kex i en mixer eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel tills det blir små smulor. Lägg smulorna i en skål. Smält margarin och blanda med kex. Tryck ut massan i botten på 4 portionsskålar. Ställ kallt.
  2. Lägg körsbär och 1 tsk socker i en kastrull. Häll lite av saften från de tinade körsbären i en kopp och blanda ner majsstärkelse. Värm körsbären. Blanda sedan ner majsstärkelse och låt koka i 2 minuter på medelvärme tills den tjocknar. Kör snabbt körsbärskrämen med en stavmixer så att det blir en grov puré.
  3. Skeda ner körsbärspurén i serveringsskålarna med digestivebotten och ställ in i kylen i 15 minuter.
  4. Sätt ugnen på grill, 250° (varmluftsugn 230°). Vispa äggvita till ett fast skum. Tillsätt socker och vispa tills det blir en fast, glansig marängmassa. Fördela marängen överst i varje serveringsskål.
  5. Placera skålarna på en plåt och sätt in i ugnen 1 minut tills marängen börjar bli gyllenbrun. Ta ut dem och låt svalna i ett par minuter före serveringen.

Anteckning

Håll ett öga på marängen när den står i ugnen, den bränns lätt vid!