Foto av Minipajer med lök och paprika från WW ViktVäktarna

Minipajer med lök och paprika

4
4
4
SmartPoints per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Lätt
Dessa vegetariska minipajer passar perfekt som en förrätt, till knytkalaset eller buffén.

Ingredienser

Margarin flytande 80%

60 g

Cottage cheese, naturell 4%

150 g

Vetemjöl

2½ dl

Grahamsmjöl

½ dl

Lök

1 st, röd/röda

Paprika

1 st

Salladslök

1 st

Rapsolja

1 tsk

Fraiche 8%

1½ dl

Ägg

1 st

Örtkryddor

½ tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda samman margarin, cottage cheese, vetemjöl och grahamsmjöl i en mixer. Tryck ut degen i små pajformar och nagga botten. Förgrädda pajskalen i 5 min, låt därefter svalna 10 min.
  3. Skala och hacka lök. Strimla paprika och salladslök. Stek grönsakerna i olja 3-4 min. Fördela dem i pajskalen.
  4. Blanda fraiche med ägg, örter, salt och peppar. Fördela smeten över grönsakerna i formarna och grädda i ugn ca 20-25 min på 200°.