Foto av Mjuk äppelkaka med tranbär från WW ViktVäktarna

Mjuk äppelkaka med tranbär

4
4
4
SmartPoints per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
16
Svårighetsgrad
Medel
Vilken smarrig fruktkaka! Perfekt till fikat eller att lägga ner i lunchlådan.

Ingredienser

Socker

50 g

Margarin flytande 80%

100 g

Ägg

1 st

Äppelmos utan tillsatt socker

2½ dl

Vetemjöl

150 g

Bakpulver

1½ tsk

Kanel

1 tsk

Tranbär, torkade

40 g

Äpple

2 st

Socker

½ tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180° (varmluftsugn 160°). Klä en form (ca 19x23 cm) med bakplåtspapper.
  2. Vispa socker och margarin i en stor skål till en krämig smet. Tillsätt ägg och äppelmos och vispa igen.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och kanel och rör ner i smeten och blanda sedan till en jämn smet. Hacka tranbär och blanda ner. Skeda upp blandningen i formen. Sprid ut till ett jämnt lager.
  4. Skiva äpplen tunt och placera dem på kakan. Strö över ½ tsk socker och sätt in i ugnen 25-30 minuter tills kakan är genombakad.
  5. Ta ut och låt svalna i formen ca 15 minuter. Lyft upp kakan och lägg på ett galler och låt svalna helt. Skär kakan i 16 bitar.

Anteckning

Använd din favoritäppelsort, gärna en fast sort som behåller formen vid tillagning i ugn.