ViktVäktarna - Morot- och potatisrösti med räkor och picklad lök

Morot- och potatisrösti med räkor och picklad lök

9
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Rösti gjorda på både potatis och morot blir lite sötare än vanliga potatisrösti. Dessa toppas med picklad lök, räkor, yoghurt och gräslök och de funkar exakt lika bra om du vill lyxa till det en vardag som om du ska bjuda hem grannarna på middag en lördagkväll! Du kan också välja att göra minirösti, med samma topping, och bjuda på dem till fördrinken – känns hur lyxigt som helst.

Ingredienser

Picklad lök

1 medelstor(t)/medelstora, 1 rödlök, ¼ dl ättikssprit, ½ dl socker och ½ dl vatten

Potatis

800 g

Morot

300 g

Lök

1 st, gul/gula

Salt

1 tsk

Svartpeppar

2 krm

Rapsolja

1½ msk

Turkisk yoghurt 10%

2 dl

Skalade räkor

300 g, ca 1 kg med skal

Gräslök

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Koka upp ättikssprit, socker och vatten tills sockret lösts upp.
  2. Finhacka rödlök och blanda ner i lagen. Ställ i kylen till servering.
  3. Riv potatis, morötter och gul lök. Blanda ihop med salt och peppar.
  4. Värm olja i en non-stickpanna på medelvärme. Tryck ut rotfrukterna till 4 jämna rösti i pannan. Stek några minuter på varje sida. Låt dem få ordentlig stekyta innan du vänder på dem.
  5. Toppa med yoghurt, räkor, avrunnen picklad lök och finhackad gräslök.

Anteckning

Tycker du att röstin är svår att vända, använd en tallrik som hjälp. Du kan också välja att göra 8 små rösti om du tycker det är enklare.