Foto av Morots- och plommonmarmelad från WW ViktVäktarna

Morots- och plommonmarmelad

2
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
50
Svårighetsgrad
Lätt
God marmelad att ha på smörgåsen eller varför inte på grönmögelosten?

Ingredienser

Morot

600 g

Plommon

400 g

Citron

1 st, skal

Vatten

1 dl

Socker

330 g, syltsocker

Instruktioner

  1. Skär plommonen i mindre bitar och riv morötterna. Blanda plommon, morötter, citronskal, socker och vatten i en gryta (börja med 1/2 dl vatten). Låt koka ca 12 minuter. Häll över på väl rengjorda burkar. Förvara i kylskåp. Tips! Det går bra att variera grönsaker och fruktmängd efter tycke och smak bara det blir 1 kg totalt. 2 msk marmelad ger ProPoints värde 1