Foto av Morotsbiffar och nudelsallad med jordnötsdressing från WW ViktVäktarna

Morotsbiffar och nudelsallad med jordnötsdressing

12
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Läckra vegetariska biffar och nudelsallad i härlig sås med jordnötter, ingefära och vitlök! Nudlarna kan bytas ut mot pasta om man hellre vill ha det.

Ingredienser

Morot

10 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 st, gul/gula

Vatten

1½ dl, 1-1 1/2 dl

Ströbröd (skorpmjöl)

1 dl

Ägg

1 st

Margarin flytande 80%

1 msk

Potatismjöl

1 msk

Äggnudlar okokta

300 g

Sockerärter

3 dl

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Gurka

½ st

Chilipeppar

1 st, röd/röda, färsk

Fraiche 5%

4 dl

Jordnötter, salta

1 dl

Ingefära

1 msk, 1-2 msk färskriven

Vitlök

2 klyfta(or), 1-2 klyftor, pressade

Instruktioner

  1. Riv morötterna och hacka löken. Vispa samman ägg, vatten, salt, peppar, potatismjöl och ströbröd. Låt svälla en stund. Tillsätt lök och morötter och blanda. Forma till biffar och stek i margarin på båda sidor. Koka nudlarna, spola med kallt vatten och låt rinna av. Dela sockerärtorna, strimla purjolök och gurkan. Finhacka chilin. Blanda nudlar, sockerärtor, purjolök, gurka och chili. Blanda fraiche, jordnötter, ingefära och vitlök. Smaka av med salt. Vänd ner dressingen i salladen.