Foto av Morotskaksglasspinnar från WW ViktVäktarna

Morotskaksglasspinnar

3
Point(s)
Total tid
4 tim 20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
De allra flesta människor gillar väl morotskaka? Och de allra flesta människor gillar väl även glasspinnar? Så tänkte vi i alla fall, och slog ihop två favoriter till den godaste pinne vi kan tänka oss!

Ingredienser

Pekannötter

40 g

Morot

400 g

Ananas

600 g

Agavesirap

3 msk

Färskost 11%

200 g

Apelsin

1 dl, pressad

Kanel

tsk

Ingefära

tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Lägg pekannötterna på en plåt och rosta dem tills de fått lite färg, ca 10 minuter. Låt svalna och hacka sedan fint.
  3. Riv morötter grovt, lägg i en skål och mikra på full effekt tills de mjuknat, ca 3 minuter. Låt svalna.
  4. Dela ananas i mindre bitar och lägg i en matberedare tillsammans med morot, sirap, färskost, pressad apelsin och kryddor. Mixa till en slät smet och fördela i 12 pinnglassformar (à 100 ml). Sätt in i frysen tills de är genomfrysta, ca 4 timmar.