ViktVäktarna - Morotssoppa med persiljesås

Morotssoppa med persiljesås

3
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Morotssoppa smaksatt med apelsin med en klick god persiljesås.

Ingredienser

Morot

1 kg

Lök

1 st, gul/gula

Rapsolja

2 tsk

Vatten

1 liter

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Apelsin

1 st

Fraiche 5%

2 dl

Persilja

2 msk, 2-3 msk hackad

Koriander

1 msk

Instruktioner

  1. Tärna morötter och lök.
  2. Hetta upp olja i en gryta och lägg i morot- och löktärningar. Låt det fräsa några minuter. Tillsätt sedan vatten, buljongtärningar och pressad apelsinsaft. Låt det sjuda under lock ca 15 minuter.
  3. Blanda fraiche med persilja och smaka av med salt och peppar.
  4. Mixa soppan slät och krydda med koriander, salt och peppar. Spä ev. med lite mer vatten.
  5. Servera soppan med en klick persiljesås.