Foto av Morotstortilla med tomatsalsa från WW ViktVäktarna

Morotstortilla med tomatsalsa

2
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Klassisk spansk tortilla görs vanligtvis med potatis. Här har vi bytt ut den mot morötter och ärter som passar alldeles utmärkt i tortillan. Servera den med en mustig tomatsås som pricket över i.

Ingredienser

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 st, gul/gula

Gröna ärter

½ dl

Rapsolja

1 tsk

Paprikapulver

1½ tsk

Ägg

2 st

Mjölk 0,5%

¾ dl

Krossade tomater

½ förp

Timjan

1 tsk, eller basilika

Instruktioner

  1. Skala och slanta morötterna tunt. Fräs sedan upp dem ca 5 minuter i en stekpanna med 1 msk vatten.
  2. Skala och hacka löken och tillsätt i pannan tillsammans med ärter och olja. Krydda med salt, peppar och 1 tsk paprikapulver.
  3. Rör ihop ägg, mjölk, salt, peppar och ½ tsk paprikapulver. Häll äggröran över grönsakerna och lägg på ett lock. Tillaga ca 15 minuter tills äggen stelnar.
  4. Koka upp tomaterna och smaka av med salt, peppar, paprikapulver och valfria örter. Täck stekpannan med en tallrik och vänd pannan upp och ner så att tortillan hamnar på tallriken. Servera med tomatsalsan.

Anteckning

Tips!Perfekt när du har rester över - byt ut morötterna mot andra grönsaker.