Foto av Mos med räkor och sparris från WW ViktVäktarna

Mos med räkor och sparris

6
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Jättegod rätt med krämigt potatismos och smakrik räk- och sparristopping. Strö gärna över några blad rucola.

Ingredienser

Potatis

800 g, mjölig sort

Palsternacka

300 g

Mjölk 0,5%

2 dl

Gurka

1 bit(ar), ca 5 cm

Tomat

2 st

Lök

½ st, röd/röda

Oliver i saltlag

5 stor(t)/stora, kärnfria

Skalade räkor

200 g

Sparris

200 g

Instruktioner

  1. Skala potatis och palsternacka, koka dem mjuka, häll av vattnet. Häll på mjölken och vispa till ett luftigt mos, smaka av med salt och vitpeppar. Skär sparrisen i 2 cm långa bitar och tärna resterande grönsaker. Lägg grönsaker, räkor och oliver i en bunke, smaksätt med salt, peppar och eventuellt någon annan favoritkrydda. Klicka upp moset på tallrikar och tryck till ett hål i toppen. Lägg på räk och grönsakstoppingen och servera med en gång. Tips – Denna rätt passar även bra som förrätt, halvt recept räcker till 4-6 personer.