Foto av Moussaka från WW ViktVäktarna

Moussaka

8
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En moussaka på grekiskt vis är lättlagat och väldigt gott! Ännu saftigare och mer smak dagen efter..

Ingredienser

Lök

2 medelstor(t)/medelstora, 1 dl hackad

Vitlök

2 klyfta(or), 1 msk hackad

Nötfärs 10%

400 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Tomatpuré

1 msk

Krossade tomater

4 dl

Aubergine

2 medelstor(t)/medelstora, stora

Olivolja

1 msk

Mjölk 0,5%

3 dl

Vetemjöl

1½ msk

Ägg

1 st

Ost riven 17%

1 dl

Instruktioner

  1. Hetta upp en stekpanna med margarin och bryn lök, vitlök och färs tills det blir smuligt och får gyllenbrun färg, Tillsätt tomatpuré och låt det bryna ytterligare 30 sekunder och slå sedan i tomaterna. Låt det koka sakta ca 30 minuter, smaka av med salt och svartpeppar. Skiva auberginen i centimetertjocka skivor, pensla dem med oljan. Stek auberginen på båda sidorna. Slå mjölken i en kastrull, vispa i mjölet och låt det koka upp under omrörning. Låt såsen sjuda några minuter, ta bort den från spisen och vispa ner ost och ägg. Varva aubergine, ostsås och köttfärs i en ugnsfast form, baka i ugn, 190° i 30 till 40 minuter. Servera moussakan med en sallad.