Foto av Mozzarellasallad och proscuittosalsa från WW ViktVäktarna

Mozzarellasallad och proscuittosalsa

9
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Enkelt och gott, två bra anledningar till att prova denna mozzarellasallad.

Ingredienser

Sallad

200 g

Mozzarella

250 g

Lufttorkad skinka

75 g

Paprika

1 st, röd

Paprika

1 st, gul

Schalottenlök

1 st

Olivolja

2 msk

Balsamvinäger

1 msk

Basilika

1 msk, färsk, hackad

Vitlök

1 klyfta(or)

Salt

1 tsk

Peppar

1 krm

Instruktioner

  1. Finhacka skinkan, paprikan och löken. Lägg i en skål. Blanda samman olja, vinäger, basilika och pressad vitlök. Häll det i skålen, rör om. Låt gärna stå en halvtimme. Bryt eller skär salladen (exempelvis isberg, ruccola och romansallad) i bitar, lägg upp rikligt på tallrikar. Fyll på med skivad mozzarella, krydda med salt och svartpeppar (helst nymald från pepparkvarn). Fördela salsan över. Servera med bröd.