Foto av Muffins med persika och banan från WW ViktVäktarna

Muffins med persika och banan

5
5
5
SmartPoints per portion
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
10
Svårighetsgrad
Lätt
Muffins går alltid hem, så även dessa godingar med persika och banan.

Ingredienser

Persika

2 st

Socker

45 g

Ägg

1 st

Margarin flytande 80%

50 g

Mjölk 0,5%

1 dl

Vetemjöl

200 g

Bakpulver

1 tsk

Vaniljsocker

1 tsk

Banan

1 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skiva persikorna tunt. Lägg undan 20 skivor och blanda resterande med socker.
  3. Vispa upp ägg och blanda ner margarin och mjölk.
  4. Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
  5. Mosa bananen och blanda ner i äggsmeten tillsammans med mjölblandningen och persikorna.
  6. Fördela smeten i 10 muffinsformar och lägg på persikoskivorna. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna under bakduk.

Anteckning

Är det inte säsong för persikor funkar det bra med konserverade. Låt dem rinna av ordentligt och lägg sedan på hushållspapper så att det mesta av vätskan sugs upp.