[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Muffins med rabarber och vaniljkräm från WW ViktVäktarna

Muffins med rabarber och vaniljkräm

7 - 8
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
10
Svårighetsgrad
Medel
Bakverk med små överraskningar skulle kunna vara det bästa som finns, enig? Dessa rabarber- och apelsinmuffins är fyllda med en vaniljkräm som gör vem som helst lite lycklig.

Ingredienser

Vetemjöl

180 g

Bakpulver

2 tsk

Bikarbonat

¼ tsk

Salt

¼ tsk

Vaniljpulver

¼ tsk

Mjölk 0,5%

½ dl

Agavesirap

1 dl

Ägg

1 st

Lättmargarin 40%

60 g

Rabarber

150 g

Apelsin

1 st

Vaniljsås

125 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och vaniljpulver.
  3. Vispa ihop mjölk, sirap, ägg och smält, avsvalnat margarin. Blanda ner i mjölblandningen och blanda till en slät smet. Tärna rabarber smått och blanda ner 100 g tillsammans med rivet apelsinskal. Fördela hälften av smeten i 10 muffinsformar, klicka i 1 tsk vaniljsås i varje form och fyll sedan på med resterande smet.
  4. Toppa med resterande rabarber och vaniljsås och sätt in i ugnen tills de är gyllene och inte kletiga i mitten (kolla av med provsticka), ca 20-25 minuter.

Anteckning

Muffinsen håller bra upp till 2 dagar i en lufttät förpackning i rumstemperatur och 1 månad i frysen.