ViktVäktarna - Musslor med bacon och vin

Musslor med bacon och vin

7
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Moule marinière, det vill säga vinkokta musslor, kan vara bland det festligaste som finns i matväg. Tillsammans med persilja, vitlök och bacon är det en riktig helgfavorit.

Ingredienser

Blåmusslor i nät ca 1 kg

1 förp, avser rå vikt och ätlig del

Schalottenlök

1 st

Vitlök

2 klyfta(or)

Bladpersilja

1 knippe(n)

Olivolja

½ msk

Kotlettbacon

120 g

Vin, vitt torrt

1 dl

Bröd ljust/vitt, typ lantbröd

4 skiva(or)

Instruktioner

  1. Skölj musslorna under rinnande vatten och ansa bort eventuellt skägg. Kontrollera att de är stängda. Musslor med trasigt skal, och de som inte stänger sig när de knackas i diskbänken, ska kastas.
  2. Finhacka schalottenlök, skiva vitlök och hacka persilja.
  3. Värm olja i en gryta och stek schalottenlök och bacon några minuter. Blanda ner vitlök och låt den steka med en kort stund.
  4. Häll på vin och låt sjuda 1 minut. Lägg i musslorna och låt koka under lock ca 5 minuter eller tills de öppnat sig. Skaka kastrullen då och då. Släng eventuella musslor som inte har öppnat sig.
  5. Blanda ner persilja och servera med bröd.