Foto av Mustig älggryta från WW ViktVäktarna

Mustig älggryta

12
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Viltgryta med smak av timjan, enbär och trattkantareller. Härlig helgmat att bjuda familjen på!

Ingredienser

Älgstek

400 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Vin, rött 11%

1½ dl

Köttbuljong

½ dl

Saft

½ dl, svartvinbär

Japansk soja

4 msk

Timjan

1 tsk

Enbär

¼ msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Lök

1 st, gul/gula

Kantareller

2 dl, tratt, torkade

Syltlök

1 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Potatis

1200 g

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Broccoli

1 stånd

Instruktioner

  1. Koka potatis, morötter och broccoli. Skär skav av steken när den fortfarande är lite fryst. Skär lök och vitlök i skivor. Bryn i margarin. Häll ner vin, buljong, saft, soja och kryddor. Låt puttra några minuter. Tillsätt svamp, grädde, syltlök och låt allt bli varmt. Servera med potatis och grönsaker. Tips! Skär steken i grytbitar istället.