ViktVäktarna - Mustig färsgryta

Mustig färsgryta

12
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En härligt mustig köttgryta med grönsaker som får puttra med är aldrig fel.

Ingredienser

Schalottenlök

3 st

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Bulgur okokt (100% fullkorn)

2 dl

Nötfärs 10%

500 g

Rapsolja

2 tsk

Paprikapulver

2 tsk, 2-3 tsk

Oregano

2 tsk, torkad

Ketchup, osötad

2 dl

Sambal oelek

1 tsk

Vatten

3 dl

Köttbuljongtärning

1 st

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Broccoli

1 stånd

Instruktioner

  1. Finhacka lök och strimla chili.
  2. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  3. Värm olja i en gryta och bryn färs och lök.
  4. Tillsätt chili och kryddorna och låt det fräsa med en stund. Blanda ner ketchup, sambal, vatten och buljongtärning och låt det koka upp.
  5. Dela morötter i slantar och broccolin i mindre buketter. Blanda ner det i grytan och låt det sjuda ca 10 minuter.
  6. Smaka av med salt och peppar och ev. en nypa socker. Servera grytan med bulgur.