Foto av Mustig färsgryta från WW ViktVäktarna

Mustig färsgryta

14
14
14
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En härligt mustig köttgryta med grönsaker som får puttra med är aldrig fel.

Ingredienser

Nötfärs 10%

400 g

Schalottenlök

3 st

Rapsolja

2 tsk

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Paprikapulver

2 tsk, 2-3 tsk

Cayennepeppar

2 krm

Oregano

2 tsk

Chilisås, tomat

2 dl

Vatten

3 dl, eller buljong

Morot

3 st

Broccoli

1 stånd

Paprika

1 st, gul

Bulgur, okokt

3 dl

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken. Bryn färs och lök i olja. Tillsätt chili och kryddorna och låt det fräsa med. Häll på chilisås och vatten, låt det koka upp. Skala och dela morötterna i slantar, broccolin i mindre buketter. Blanda ner det i grytan och låt det sjuda ca 10 min. Blanda ner strimlad paprika. Smaka av med salt och peppar. Koka bulgur under tiden. Servera grytan med bulgur och sallad.