ViktVäktarna - Mustig kalkongratäng

Mustig kalkongratäng

3
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktigt smarrig gratäng med kycklinginlindade kalkonfiléer i en härlig tomatsås toppad med ost.

Ingredienser

Kalkonbröstfilé

500 g

Kycklingbröstpålägg

16 skiva(or)

Lök

2 st, gul/gula

Morot

600 g

Olivolja

1 tsk

Tomatpuré

2 msk

Krossade tomater

1 förp

Vatten

2 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Oregano

2 tsk, torkad

Basilika

2 tsk, torkad

Ost riven 17%

3 dl

Pizzakrydda

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Dela kalkonfilén i fyra bitar. Linda in varje bit i 4 skivor kycklingpålägg. Lägg över i en ugnsfast form.
  3. Skala och hacka lök och morötter.
  4. Hetta upp en panna med olja och stek lök och morötter ca 5 minuter. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, vatten och buljongtärning. Låt puttra under lock ca 10 minuter. Smaka av med salt, peppar, oregano och basilika.
  5. Häll såsen över kalkonen och toppa med ost och pizzakrydda. Grädda i ugnen 20-25 minuter.

Anteckning

Servera exempelvis med pasta.