Mustig köttgryta med rotfrukter och svamp
9
Points®
Total tid
2 tim 45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
2 tim 30 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Passa på att göra ett storkok när du ändå är igång! Den här mustiga grytan räcker till många matlådor att fylla frysen med. Och som vanligt när det gäller grytor – de är alltid godare om de får stå till sig något dygn.
Ingredienser
Bog/märgpipa, nöt
1 kg
Lök
2 st, gul/gula
Rotselleri
200 g
Morot
3 medelstor(t)/medelstora
Margarin flytande 80%
1 msk
Tomatpuré
2 msk
Köttfond
2 msk, oxfond
Balsamvinäger
2 msk
Rörsocker
1 msk
Vatten
7 dl
Timjan
½ msk
Potatis
1600 g
Champinjoner
500 g
Rapsolja
2 tsk