[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Mustig köttgryta med rotfrukter och svamp från WW ViktVäktarna

Mustig köttgryta med rotfrukter och svamp

5 - 9
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
2 tim 45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
2 tim 30 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Passa på att göra ett storkok när du ändå är igång! Den här mustiga grytan räcker till många matlådor att fylla frysen med. Och som vanligt när det gäller grytor – de är alltid godare om de får stå till sig något dygn.

Ingredienser

Bog/märgpipa, nöt

1 kg

Lök

2 st, gul/gula

Rotselleri

200 g

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Margarin flytande 80%

1 msk

Tomatpuré

2 msk

Köttfond

2 msk, oxfond

Balsamvinäger

2 msk

Rörsocker

1 msk

Vatten

7 dl

Timjan

½ msk

Potatis

1600 g

Champinjoner

500 g

Rapsolja

2 tsk

Instruktioner

  1. Skär köttet i stora tärningar, ca 3x3 cm.
  2. Skala och skär grönsakerna i ungefär 1 cm-stora tärningar.
  3. Värm margarin i en stor gryta och bryn köttbitarna. Sänk värmen och tillsätt grönsakerna. Låt fräsa med några minuter.
  4. Blanda ner tomatpuré, fond, vinäger, socker, vatten och timjan. Rör om och låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda under lock tills köttet är mört, ca 2-3 timmar. Smaka av med vinäger, fond, salt, peppar och timjan.
  5. Koka potatis och pressa den.
  6. Skölj och skär svamp i bitar, stek i olja. Salta, peppra och lägg överst i grytan. Servera med pressad potatis.