Foto av Mustig köttgryta från WW ViktVäktarna

Mustig köttgryta

10
Points®
Total tid
1 tim 50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 tim 30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Den här grytan får sin mustiga smak från öl, kakao och honung. Reglera styrkan efter egen smak genom att tillsätta mer eller mindre chilipeppar.

Ingredienser

Bog/märgpipa, nöt

500 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Lök

5 st, gul/gula, små steklökar

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Tomatpuré

2 msk

Lättöl 2,3%

1 dl, mörkt

Krossade tomater

1 förp

Kalvfond

1 msk

Kakao

1 msk

Honung, flytande

½ msk

Potatis

1 kg

Instruktioner

  1. Skala lök, kärna ur och finhacka chilin. Dela köttet i 2x2 cm bitar. Bryn kött i margarin i en gryta. Tillsätt lök, chili och tomatpuré och låt det fräsa med 1-2 min. Tillsätt resterande ingredienser. Låt det sjuda på svag värme ca 1-1 ½ timme. Späd ev med lite vatten. Smaka av med salt och peppar. Koka potatisen. Servera grytan med potatis och grönsaker.