Foto av Mustig viltsoppa från WW ViktVäktarna

Mustig viltsoppa

6
Points®
Total tid
1 tim 30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 tim 15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Denna underbara viltsoppa värmer bra en kall dag! Älgsteken kan med fördel bytas ut mot något annat viltkött om man vill det.

Ingredienser

Älgstek

200 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Lök

1 st, gul/gula, stor, hackad

Potatis

3 st, tärnade

Morot

1 medelstor(t)/medelstora, tärnad

Palsternacka

1 medelstor(t)/medelstora, tärnad

Tomatpuré

2 msk

Vetemjöl

1 msk

Köttbuljong

1 liter, gärna kalvbuljong

Gräddfil 12%

4 msk

Saltgurka

4 st, hela

Instruktioner

  1. Putsa och skär köttet i tärningar. Fräs det i margarin i en fettsnål stekpanna i. Tillsätt grönsakerna samt tomatpuré, mjöl och viltkrydda. Fräs ytterligare några minuter och tillsätt avslutningsvis buljongen (om vätskan inte täcker kött och grönsaker, slå i lite extra vatten). Låt soppan sjuda under lock tills köttet är riktigt mört, cirka 1 tim. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera i djupa tallrikar, toppa med gräddfil och servera gurkan på sidan.