ViktVäktarna - Naanbrödspizza med grillad aubergine

Naanbrödspizza med grillad aubergine

7
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Naanbrödspizza, alltså pizza med naanbröd som botten, är en riktig hit! Framförallt denna härliga variant med rostad aubergine och rödlök, salladsost, champinjoner och basilika som topping. Och du... är det grillväder, släng löken och auberginen på grillen!

Ingredienser

Aubergine

2 medelstor(t)/medelstora

Lök

2 st, röd/röda

Olivolja

3 tsk

Vitlök

3 klyfta(or)

Citron

1 st

Lök

1 st, gul/gula

Tomatpuré

1 msk

Tomater, passerade

1 förp

Oregano

½ msk, torkad

Socker

½ tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Naanbröd

4 st, liten/litet

Champinjoner

250 g

Salladsost (feta) 10%

50 g

Basilika

1 kruka(or)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skiva aubergine tunt och klyfta rödlök. Blanda med 2 tsk olja, salt, 1 pressad vitlöksklyfta och pressad citron. Sätt in i ugnen ca 20 minuter.
  3. Hacka gul lök. Hetta upp resterande olja i en kastrull och stek löken, gärna minst 10 minuter på medelvärme. Pressa ner 2 vitlöksklyftor och blanda ner tomatpuré. Låt fräsa med hastigt. Tillsätt passerade tomater, oregano och socker. Låt sjuda en stund och smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg naanbröd på en plåt och fyll på med tomatsås, aubergine, lök, skivad svamp, ost och basilika. Sätt in i ugnen, ca 10 minuter, tills osten är gyllene.

Anteckning

För bäst resultat, salta aubergineskivorna och låt ligga minst 15 minuter innan de blandas med det andra.