Foto av Naanbrödspizza med harissahummus och torkade tomater från WW ViktVäktarna

Naanbrödspizza med harissahummus och torkade tomater

9
7
7
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim 10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pizza med naanbröd som bas är löjligt gott. Och enkelt! Testa denna Mellanösterninspirerade variant med en kryddig hummus, torkade tomater, pinjenötter och persilja.

Ingredienser

Cocktailtomater

500 g

Olivolja

½ msk

Tahini

1 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Citron

½ st

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Olivolja

½ msk

Spiskummin

½ tsk

Harissapasta

1 tsk

Sumak

½ tsk

Bladpersilja

1 knippe(n)

Naanbröd

4 st, liten/litet

Pinjenötter

2 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Halvera tomater och blanda med olja och salt. Sätt in i ugnen med snittsidan uppåt ca en timme.
  3. Ta ut tomaterna och höj värmen på ugnen till 225°.
  4. Lägg tahini, pressad vitlök och pressad citron i en mixer och kör ca 1 minut. Spä med lite vatten och blanda ner kikärter. Kör tills det blir en slät massa, spä med lite vatten tills du får en lagom lös hummus. Blanda ner olja och smaka av med spiskummin, harissa, sumak och salt.
  5. Hacka persilja grovt. Bre hummusen på naanbröden och lägg på tomat och nötter och sätt in i ugnen ca 5 minuter. Toppa med persilja.

Anteckning

Sumak är ett bär och kan torkas och malas ner till ett syrligt pulver. Det går att finna i välsorterade livsmedelsbutiker, men hittar du det inte går det bra att göra hummusen utan det.