ViktVäktarna - Naanbrödspizza med kryddig färs och tahiniyoghurt

Naanbrödspizza med kryddig färs och tahiniyoghurt

5
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Lätt
Naanbröd toppade med grönsaker och kalkonfärs smaksatt med paprika, spiskummin, vitlök och mald koriander. Dessutom en tahini- och sumaksyoghurt och granatäpplekärnor. Servera dem till fördrinken eller som en del i ett buffébord fulla med meze.

Ingredienser

Salladslök

1 knippe(n)

Paprika

½ st

Tomat

2 st

Mynta

1 knippe(n)

Rapsolja

2 tsk

Kalkonfärs 10%

400 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Paprikapulver

½ tsk

Spiskummin

½ tsk

Koriander

½ tsk, mald

Naanbröd

4 st, liten/litet

Grekisk yoghurt 0%

75 g

Tahini, med salt

1 tsk

Sumak

½ tsk

Granatäpple

1 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Strimla salladslök. Tärna paprika. Hacka tomat och mynta.
  3. Hetta upp olja i en panna och bryn färsen. Blanda ner salladslök, pressad vitlök, paprika, tomater och kryddor och stek vidare några minuter. Blanda ner ca 1 msk hackad mynta och smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg bröden på en bakplåt. Lägg på köttfärsen och tillaga i ugn i 10 minuter.
  5. Blanda ihop yoghurt, tahini, sumak och lite hackad mynta. Banka ur kärnorna ur granatäpplet.
  6. Toppa pizzorna med granatäpplekärnor, yoghurt- och tahinisås och lite mynta. Skiva upp och servera.