ViktVäktarna - Nachos med chipotlekyckling och jalapeños

Nachos med chipotlekyckling och jalapeños

10
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Handen på hjärtat – finns det något som är godare än nachos till kvällsmat? Det känns både lyxigt och lite busigt tycker vi, och är dessutom superenkelt. Ingen rätt passar bättre än nachos en fredagskväll! Dessa nachos är fullproppade med allt möjligt, pulled chipotlekyckling, avokado, salladslök, limesås, jalapeños, tacosås och så vidare...

Ingredienser

Rapsolja

2 tsk

Kycklingbröstfilé

400 g

Salt

½ tsk

Svartpeppar

tsk

Paprikapulver

1 tsk, rökt

Tomater, passerade

400 g

Chipotlepasta

1 msk

Spiskummin

2 tsk

Fraiche 5%

1 dl

Lime

1 st

Avokado

1 liten(t)/små

Paprika

1 st, röd spetspaprika

Salladslök

2 st

Tortillachips

100 g

Ost riven 17%

2 dl

Inlagda jalapeños

½ dl

Tacosås (salsa)

230 g

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Hetta upp olja i en panna och bryn kyckling. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Häll på vatten så det täcker kycklingen och låt småkoka på svag värme under lock 20-30 minuter.
  2. Dra isär kycklingköttet med två gafflar och lägg i en panna tillsammans med passerade tomater, chipotlepasta och spiskummin. Koka upp och låt sjuda tills tomatsåsen tjocknat.
  3. Sätt ugnen på 200° och grill.
  4. Blanda ihop fraiche med pressad lime. Tärna avokado, paprika och finhacka salladslök.
  5. Sprid ut tortillachips på en plåt och fyll på med kyckling och ost. Sätt in i ugnen några minuter tills osten smält.
  6. Toppa med avokado, paprika, salladslök, jalapeños, limesås, tacosås och koriander.