Foto av Nachos-plåt med färs och bönröra från WW ViktVäktarna

Nachos-plåt med färs och bönröra

12
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Att äta chips till middag är ju drömmen. Här är ett gott recept på gratinerade tortillachips som serveras med tacofärs och en bönröra. Fredagsmys på hög nivå!

Ingredienser

Nötfärs 10%

400 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Salt

1 tsk

Chilipulver

1 tsk

Spiskummin

½ tsk

Paprikapulver

1 tsk

Oregano

1 tsk

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Vitlök

2 klyfta(or)

Lök

1 st, gul/gula

Spiskummin

1 tsk

Olivolja

1 msk

Tomatpuré

2 msk

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Socker

1 tsk

Salt

½ tsk

Tortillachips

100 g

Ost riven 17%

1 dl

Sallad

70 g

Cocktailtomater

1 ask(ar)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Stek färsen i margarin och rör i tacokryddorna.
  3. Kärna ur och strimla chili. Finhacka vitlök och lök och fräs tillsammans med chili och spiskummin i olja. Tillsätt tomatpuré och sköljda och avrunna bönor, mosa grovt med en potatisstöt eller gaffel. Krydda med socker, salt och ev mer spiskummin.
  4. Fördela tortillachips på en plåt och strö över riven ost. Gratinera i ugn några minuter tills osten smält.
  5. Ta ut plåten och fördela tacofärs, bönröra, sallad och tomater över och servera.

Anteckning

Servera med fler grönsaker och en klick salsa eller gräddfil.