Foto av Nachos med pulled chicken från WW ViktVäktarna

Nachos med pulled chicken

12
10
10
SmartPoints per portion
Total tid
2 tim 35 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
2 tim 30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Festligare än såhär kan det knappast bli! En nachosplåt fullproppad med godsaker är riktigt svårslaget. Vi snackar kyckling som tillagats i slowcooker i en smarrig sås tills den nästan faller isär, picklad lök, avokado, rädisor, majs och lime. Givetvis gratinerat och toppat med lime och koriander.

Ingredienser

Tacosås (salsa)

460 g

Chilipulver

3 tsk

Oregano

2 tsk

Spiskummin

1 tsk

Salt

½ tsk

Kycklingbröstfilé

600 g

Lök

2 st, röd/röda

Lag till picklat

3 dl, ½ dl ättika, 1 dl socker, 2 dl vatten

Tomat

2 st

Rädisor

½ knippe(n)

Avokado

1 liten(t)/små

Tortillachips

100 g

Ost riven 17%

2 dl

Majs

2 dl

Koriander

1 kruka(or)

Lime

1 st

Instruktioner

  1. Blanda ihop tacosås, chilipulver, oregano, spiskummin och salt. Lägg i en slow cooker tillsammans med kyckling. Se till att kycklingen är täckt med sås och tillaga ca 2 ½ timme på hög värme eller 6 på låg värme. Ta upp kycklingen och dra isär den med hjälp av två gafflar.
  2. Skiva lök. Vispa ihop ättika, socker och vatten tills sockret lösts upp och lägg ner löken. Låt stå under tiden kycklingen blir klar.
  3. Sätt ugnen på 250°.
  4. Hacka tomater, skiva rädisor tunt och skiva avokado.
  5. Lägg ut chipsen på en bakplåt och lägg på kycklingen. Toppa med osten och sätt in i ugnen tills osten smält.
  6. Toppa nachosplåten med alla grönsaker, koriander och pressa över lime.

Anteckning

Har du ingen slow cooker går det fint att göra kycklingen i en gryta med lock. Låt den tillagas på medelvärme ca 30 minuter, säkerställ att den är genomkokt.