Foto av Nasi Goreng från WW ViktVäktarna

Nasi Goreng

7
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Gör din egen Nasi Goreng och dröm dig bort till andra breddgrader. Smaklig spis!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula, 1 dl hackad

Sambal oelek

2 tsk, 1-3 tsk

Rapsolja

3 tsk

Vitlök

3 klyfta(or), 1 1/2 msk hackad

Salladslök

5 st, 1 dl hackad

Rörsocker

1 tsk

Ris, kokt

6 dl

Skinka

120 g, rökt

Skalade räkor

120 g

Japansk soja

4 tsk, ketjap manis

Ägg

2 st

Instruktioner

  1. Fräs lök och sambal i 2 tsk olja. Tillsätt vitlök, salladslök och socker. Låt det fräsa ytterligare en minut. Tillsätt det kokta riset, strimlad skinka, och räkorna. Smaksätt med salt, peppar och ketjap manis. Vispa upp äggen med en gaffel. Hetta upp 1 tsk olja i en stekpanna, stek det uppvispade ägget under omrörning så att det blir trådigt. Vänd ner äggtrådarna i risblandningen och servera genast.