Foto av Nässelsoppa med laxtoast från WW ViktVäktarna

Nässelsoppa med laxtoast

3
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Hemlagad nässelsoppa och rostat bröd med laxröra. Snabblagat och nyttigt!

Ingredienser

Nässlor

10 dl

Margarin flytande 80%

1 msk

Schalottenlök

2 st

Vetemjöl

1½ msk

Hönsbuljong

6 dl

Citron

1 st, saft

Baguette à 10 cm

1 st, ca 50 g

Lax kallrökt

25 g

Fraiche 8%

2 msk

Gräslök

1 msk, hackad

Instruktioner

  1. Skölj och koka nässlorna i lättsaltat vatten några minuter. Häll över nässlorna i en sil, är kokvattnet fräscht så spara 6 dl till buljongen. Låt nässlorna rinna av. Hacka nässlorna ordentligt. Hacka löken, fräs i margarin, rör ner mjöl, häll på buljong (nässelspad och hönsbuljongtärning eller nytt fräscht vatten och buljongtärning). Låt puttra ett par minuter. Smaksätt med salt, peppar och ett par droppar citronsaft. Skär baguetten i fyra skivor. Rosta skivorna. Hacka laxen och blanda den med fraiche och gräslök. Fördela laxröran på brödskivorna.