ViktVäktarna - Nötfärsmuffins med mathavre och tzatziki

Nötfärsmuffins med mathavre och tzatziki

9
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ett roligt och gott recept där nötfärsbiffar, smaksatta med pepparrotsost, bakas i muffinsform och sedan serveras med en mathavresallad och tzatziki.

Ingredienser

Schalottenlök

1 st

Nötfärs 5%

500 g

Färskost 28%

60 g, med pepparrotssmak

Ägg

2 st

Köttfond

1 msk

Salt

½ tsk

Peppar

2 krm

Mathavre okokt

2 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Spetskål

1 huvud(en)

Lök

1 st, röd/röda

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora

Gurka

1 bit(ar)

Turkisk yoghurt 0%

2 dl

Vitlök

2 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Finhacka schalottenlök.
  3. Blanda ihop med färs, färskost, ägg, fond, salt och peppar. Forma till större biffar och lägg dem i en muffinsform. Sätt in i mitten av ugnen ca 20-25 minuter.
  4. Koka mathavre enligt anvisning på förpackningen med en buljongtärning.
  5. Skiva upp kål, rödlök och äpple och låt koka med de sista 2-3 minuterna (ha koll så att de inte blir överkokta).
  6. Riv gurka grovt och krama ut det mesta av vätskan. Blanda gurkan med yoghurt och pressad vitlök, krydda med salt och peppar.
  7. Servera nötfärsmuffisen med grönsakshavreris och tzatziki.