Foto av Nötpanerad fisk från WW ViktVäktarna

Nötpanerad fisk

8
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
Fantastiskt smakrik och god rätt med hasselnötspanerad fisk tillsammans med en tomat- och basilikasås. En njutning för både öga och gom!

Ingredienser

Bulgur, okokt

1½ dl

Torsk

300 g, 2 bitar

Äggula

1 st

Hasselnötter

2 msk, hackad/hackat

Paprika

2 st, röd och gul

Lök

1 st, röd/röda

Vitlök

2 klyfta(or)

Margarin flytande 80%

1 tsk

Tomatjuice

½ dl

Tomatpuré

1 msk

Matlagningsyoghurt 8%

½ dl

Basilika

1 msk, hackad

Instruktioner

  1. Lägg fisken i en ugnsform. Pensla den med uppvispad äggula och strö över nötterna. Tillaga i ugn 175° ca 15 minuter. Koka bulgurn. Tärna paprikan, strimla lök och finhacka vitlök. Fräs det i margarin och blanda sedan ner det i den kokta bulgurn. Vispa ihop tomatjuice, tomatpuré, yoghurt och basilika, smaka av med salt och peppar. Servera fisken med sås och bulgur.