Foto av Nötpanerad lax med äppelsås från WW ViktVäktarna

Nötpanerad lax med äppelsås

9
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Panera lax med persilja och nötter, servera med potatis, morötter och pepparot. Till det, sötsyrliga såsen på äpple och fraiche. Härliga smaker som gifter sig väl.

Ingredienser

Lax

500 g

Persilja

1 knippe(n)

Hasselnötter

50 g

Margarin flytande 80%

1½ msk

Potatis

500 g, färskpotatis

Morot

300 g, späda

Pepparrot

1 msk, riven/rivet, 1/2-1 msk

Sallad

100 g

Fraiche 8%

2 dl

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora, rött

Instruktioner

  1. Lägg laxen på ett ugnsfat. Blanda samman persilja, nötter med margarin och bred det på laxen. Tillaga i ugn 175° ca 15 min. Koka potatis och morötter i lättsaltat vatten. Blanda potatis, morötter och riven pepparrot. Tärna äpplet fint och blanda med fraiche, smaka av med salt och peppar. Servera till lax och potatis.