Foto av Nudelsoppa med kyckling från WW ViktVäktarna

Nudelsoppa med kyckling

8
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Smarrig och matig soppa med asiatiska infulenser i form av chilisås, soja och koriander.

Ingredienser

Äggnudlar okokta

200 g

Paprika

1 st

Chilipeppar

1 st, röd/röda, ½-1 färsk

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Sockerärter

75 g

Minimajs

100 g

Rapsolja

2 tsk

Kycklingbröstfilé

250 g

Hönsbuljong

1 liter

Sweet chilisås

½ dl

Japansk soja

2 msk

Koriander

2 msk, färsk

Paprikapulver

1 tsk

Instruktioner

  1. Koka nudlarna 3-4 minuter. Häll av kokvattnet och kyl i durkslag under kallt vatten. Strimla grönsakerna fint och fräs i hälften av oljan. Krydda med salt, peppar och paprikapulver, lägg över i en större gryta. Strimla kycklingfiléerna och stek i resterande olja, krydda med salt och peppar. Lägg över kycklingen i grytan. Häll på hönsbuljong, tillsätt chilisås och soja. Låt sjuda ett par minuter. Lägg i nudlarna och låt det koka samman. Smaka ev av med mer kryddor. Strö över rikligt med koriander eller annan favoritkrydda.