Foto av Nudlar med räkor och kyckling från WW ViktVäktarna

Nudlar med räkor och kyckling

8
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kyckling och räkor med smak av ingefära och vitlök. Kok snabbt upp nudlar att ha till.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

250 g

Grönsaksbuljong

5 dl

Äggnudlar okokta

250 g

Olivolja

1 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Ingefära

1 msk, färsk, riven

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Sockerärter

150 g

Skalade räkor

125 g

Japansk soja

2 msk

Timjan

1 msk, färsk

Salt

½ tsk

Peppar

1 krm

Instruktioner

  1. Koka kycklingfileérna i buljong ca 15 min. Låt svalna något och skär i bitar. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och ställ dem åt sidan. Hetta upp oljan i en stor panna eller wok. Stek hackad vitlök och ingefära i ca 1 minut. Tillsätt kyckling, delade sockerärter, finstrimlad morot och purjolök. Krydda med salt och peppar. Smaksätt med soja. Stek samman, men inte längre än att grönsakerna har kvar sin spänst. Vänd ner räkor och låt allt bli varmt. Servera genast med nudlar. Garnera med timjan.