Foto av Okonomiyaki (Japanska pannkakor) från WW ViktVäktarna

Okonomiyaki (Japanska pannkakor)

9
7
7
SmartPoints per portion
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Denna omåttligt populära gatumat från Japan, okonomiyaki, i en ovo-vegetarisk tappning. Den goda okonomiyakisåsen svängs ihop snabbt och lätt och görs med fördel kvällen innan för att smakerna verkligen ska hinna sätta sig.

Ingredienser

Japansk soja

1 dl

Vatten

½ dl

Umamibuljongtärning

¼ st

Risvinäger

1½ msk

Ingefära

1 msk, färsk riven

Chilisås, tomat

2 msk

Socker

2 tsk

Majsstärkelse (redning)

2 tsk

Vitkål

500 g

Salladslök

1 knippe(n)

Ägg

4 st

Vetemjöl

2½ dl

Vatten

2 dl

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Socker

2 krm

Rapsolja

1 msk

Gari

4 msk

Majonnäs, lätt 30%

2 msk

Instruktioner

  1. Börja med okonomiyakisåsen. Koka upp soja, vatten, buljongtärning, vinäger, ingefära, chilisås och socker i en kastrull. Vispa ner redning och låt koka upp så att såsen blir tjockare. Låt den kallna i kylskåp.
  2. Riv vitkål. Finhacka salladslök.
  3. Blanda ihop ägg, mjöl, vatten, smulad buljongtärning och socker till en jämn smet. Blanda ner vitkålen och hälften av salladslöken.
  4. Värm olja i en panna och klicka i pannkakssmeten. Stek på båda sidor och toppa sedan pannkakorna med resterande salladslök och ingefära. Ringla över majonnäs och okonomiyakisåsen.