ViktVäktarna - Omelett med chorizo och salladsost

Omelett med chorizo och salladsost

4
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Enkel och god omelett som passar lika bra till lunch som till middag.

Ingredienser

Lök

1 st, röd/röda

Salami 33%

6 skiva(or), chorizo

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Olivolja

1 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Ägg

8 st

Paprikapulver

2 tsk, rökt

Persilja

2 tsk, torkad

Salladsost (feta) 10%

50 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200° och grill.
  2. Skala och skiva lök. Tärna 2 skivor chorizo. Kärna ur och finhacka chili.
  3. Värm olja i en ugnsfast panna och stek lök några minuter. Pressa ner vitlöken och låt steka med hastigt.
  4. Vispa upp ägg och blanda ner kryddor, chorizo och hälften av chilin. Häll äggstanningen över löken och blanda runt försiktigt. Låt steka på låg värme ca 10 minuter tills omeletten nästan stelnat.
  5. Lägg på resterande chorizo och chili. Smula över ost och sätt in i ugn ca 5 minuter tills omeletten stelnat helt och chorizon är frasig.