ViktVäktarna - Omelett med varmrökt lax och sparris

Omelett med varmrökt lax och sparris

1
Points® value
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Snabb, men lyxig, lunch har du här! Omelett fylld med blancherad sparris, varmrökt lax och gräslök.

Ingredienser

Sparris

70 g

Lax varmrökt

125 g

Gräslök

1 msk

Ägg

2 st

Mjölk 0,5%

1 msk

Rapsolja

1 tsk

Instruktioner

  1. Koka sparris i lättsaltat vatten 2-3 minuter, skölj i kallt vatten och låt rinna av. Skär i mindre bitar. Dela laxen i mindre bitar. Hacka gräslök.
  2. Vispa upp ägg med mjölk och lite salt och peppar.
  3. Värm olja i en liten stekpanna. Häll i äggsmeten och stek omeletten på låg värme tills den är genomstekt. Fyll ena sidan av omeletten med sparris, lax och gräslök och vik ihop.