Foto av Omelettvåffla med zucchini från WW ViktVäktarna

Omelettvåffla med zucchini

6
3
3
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ett våffeljärn är bra till mer än bara våffelsmet. Testa denna goda zucchiniomelett som görs i våffeljärn. Våffeljärnet gör att omeletten går i ilfart att laga. Dessutom blir den krispig på utsidan och fluffig på insidan. Och sa vi att det är både parmesan och salladslök i? En riktig smakbomb alltså!

Ingredienser

Zucchini (squash)

200 g

Salladslök

2 st

Ägg

6 st

Parmesanost

60 g

Rapsolja

2 tsk

Grekisk yoghurt 0%

8 msk

Jordgubbar

1 liter

Instruktioner

  1. Riv zucchini grovt och lägg i ett durkslag. Salta och blanda runt och låt det stå en stund och rinna av. Hjälp till att pressa med händerna lätt, så att du får ut så mycket vätska som möjligt.
  2. Skiva salladslök tunt. Vispa upp ägg och blanda ner salladslök, salt, peppar, parmesan och zucchini.
  3. Smörj ett våffeljärn med olja och grädda våfflor.
  4. Toppa med en klick yoghurt och servera med jordgubbar.