Foto av One-pot bucatini all’amatriciana från WW ViktVäktarna

One-pot bucatini all’amatriciana

9
9
9
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Snabblagad allt i ett-pasta med kronärtskockshjärtan, tomat och pancetta. Helt ljuvlig rätt som funkar lika bra på fredagskvällen som en vardagskväll.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Kronärtskockshjärtan i vatten

1 förp

Pancetta

30 g, tärnad

Chili flakes

½ tsk

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g, bucatini

Cocktailtomater

500 g

Hönsbuljongtärning

2 st

Vatten

9 dl

Persilja

1 knippe(n), hackad

Parmesanost riven

1 dl

Flingsalt

tsk

Instruktioner

  1. Skiva lök och vitlök tunt. Hacka kronärtskockshjärtan grovt.
  2. Stek pancetta i en torr gryta tills den är krispig, ca 5 minuter. Lägg över på en tallrik.
  3. Stek löken i pancettafettet några minuter. Låt vitlök och chili flakes steka med en kort stund och blanda sedan ner pasta, tomater, buljongtärningar och vatten. Koka upp och låt sedan sjuda utan lock tills pastan är al dente, ca 9-10 minuter. Blanda runt då och då.
  4. Ta grytan från värmen och blanda ner panchetta, kronärtskocka, persilja, hälften av osten och lite flingsalt. Lägg upp i djupa skålar och toppa med resterande ost.